ردیاب خواب یا اسلیپ ترکر یکی از صفحه های بولت ژورناله که برای تنظیم خوابمون می تونیم ازش استفاده کنیم. بریم چندتا ایده ی خوب برای پیاده سازی این صفحه در بولت ژورنال با هم ببینیم.
ردیاب خواب آماده
میتونی پرینتبل ردیاب خواب رو دانلود کنی.
۱- ردیاب خواب مینیمال رنگی
در ستون سمت چپ تاریخ و روز نوشته شده. اعداد بالای جدول نشون دهنده ی تعداد ساعتهای خواب هستن. اون خط چین هم حداقل میزان خواب مورد نیاز رو نشون میده که توی تصویر روی ۶ ساعت کشیده شده. شما میتونید این خطچین رو بسته به نیاز خودتون روی ساعت متفاوتی بکشید. هر روز، هر چند ساعت که می خوابیم توی جدول با یک خط افقی رنگی نشون میدیم. در این شکل رنگ ها معنی خاصی ندارن و فقط برای زیبایی از رنگ های مختلف استفاده شده.
۲- ردیاب خواب دایره ای
این ردیاب به شدت خاصه چون علاوه بر کاربردی بودن، به خاص بودن طراحیش هم توجه شده. یک دایره رو به ۳۱ قسمت تقسیم می کنیم. هر قسمت نشون دهنده ی یک روز از ماهه. قراره تعداد ساعتهای خوابیده شده در هر روز ثبت بشه. چطوری؟ این بولت ژورنالیست اومده برای هر تعداد ساعت یک رنگ مشخص کرده که در پایین این عکس می بینیدش. مثلا رنگ نارنجی نشون دهنده. ۴ تا ۵ ساعت خواب و رنگ آبی نشون دهنده ی ۹ ساعت خوابه. بنابراین هر روز با توجه به تعداد ساعتی که دیشب خوابیده بودیم، قسمت مربوط به اون روز رو رنگ می کنیم.
طراحی این صفحه یک مقداری سخته. کلا دایره ها زیاد راحت نیستن. اما تصویر نهایی و پرشده ی همچین چیزی خیلی خوشگل و جذاب از آب درمیاد. (البته یادتون باشه که اصل بر کاربردی بودنه نه زیبایی!)
۳- ردیاب خواب به شکل ساعت
منطق این ردیاب هم دقیقا مثل مورد قبلی یعنی شماره ی دو هست. یک نمودار دایره ای که قراره هر روز به نسبت تعداد ساعتهای خوابمون رنگشون کنیم. هر رنگ هم نشون دهنده ی ساعت خاصیه که در پایین عکس نشون داده شده. تنها تفاوت اینه که اینجا به جای یک دایره، یک ساعت زنگدار داریم که حس خواب و بیداری رو القا میکنه و میتونه گزینه ی خوبی برای زیباسازی بولت ژورنالمون باشه.
۴- ردیاب خواب مینیمال در دفتر نقطه ای
اینم یک طرح خیلی مینیمال و سیاه سفید. ستون سمت چپ نشون دهنده ی تاریخ روزها و سطر بالای جدول نشون دهنده ی ساعتهای شبانه روزه. ار هر ساعتی که می خوابیم تا اون ساعتی که بیدار میشیم رو اینجا با یک خط مشکی صاف نشون میدیم. یادتون باشه که این طرح فقط به درد دفترهای نقطه ای یا شطرنجی می خوره. پیاده سازی کردنش در دفترهای بیخط یا خط دار معمولی فوق العاده سخت و تقریبا نشدنیه. از من گفتن!
۵- ردیاب خواب مدت دار
منطق این صفحه هم مثل مورد قبلی یعنی شماره ی چهار هست. تفاوتش یکی اینه که این یکی رنگ داره! خب یکم روح گرفته انگار. اما تفاوت مهمتر در این دو تا خط چین عمودیه که روی ساعت ۱۰ شب و ۶و نیم صبح کشیده شدن. این دو تا خطچین دارن ساعتهای ایده آل خواب و بیداری رو نشون میدن. یعنی ما با کشیدن اینها می خوایم تلاش کنیم خط های افقی رنگی رو بندازیم بین این دوتا. یعنی ساعت ۱۰ شب بخوابیم و ۶ و نیم صبح بلند شیم. ? البته مکان این خطچین ها برای هر کس فرق میکنه طبیعتا چون ایده آل های ما با هم متفاوته.
۶- ردیاب خواب ساعت دار
این یکی ردیاب هم منطق مشابهی داره ولی کشیدنش سخت تره. هر سطر نشون دهنده ی یک روز از ماهه. برای هر روز ساعتهایی رو که احتمالا توشون می خوابیم می نویسیم. مثلا اینجا از ساعت ۹ شب تا ساعت ۱۱ صبح رو نوشته. نیازی نیست ۲۴ ساعت روز رو اینجا داشته باشید مگر اینکه ساعت خوابتون خیلی به هم ریخته و پراکنده باشه.
۷- ردیاب خواب با ثبت ساعت
اینجا هم هر سط نشون دهنده ی یک روزه و اعداد بالای جدول نشون دهنده ی ساعتهای شبانه روز هستند. اینجا از ساعت ۱۰ شب تا ۱۰ صبح رو نوشته. عددهای روی هر نوار رنگی نشون دهنده ی مجموع ساعتهای خواب در اون روز هستند. اینطوری نوشته که بدونه کلا کم می خوابه یا زیاد. رنگهای نوارهای افقی هم برای خوشگلی انتخاب شدن و معنی خاصی ندارن.
۸- ردیاب خواب دقیق
این هم یک ردیابه مثل مورد شماره ۷ و فقط سعی کرده تمام اطلاعاتی رو که می تونه توی خودش جا بده. ما روی هر نوار صورتی ساعت دقیق خوابیدن و بیدار شدن و همچنین مجموع ساعت خواب اون روز رو داریم. من خودم این شکلی بودنش رو خیلی دوست دارم چون هرچی اطلاعاتمون بیشتر باشه برای ارزیابی و تنظیم خوابمون میتونیم بهتر عمل کنیم.
۹- ردیاب خواب ترکیبی با هبیت ترکر
این ردیاب خواب یکم پیچیده ست چون قسمتهای مختلفی داره. ? قسمت بالایی صفحه مربوط به habits یا عادتهاست یعنی ما اول یک ردیاب عادت داریم و پایینش ردیاب خواب قرار داره. اون نمودار افقی در وسط صفحه نشون دهنده ی حال و هوای فرده یعنی مودترکر شده. در نهایت پایین صفحه ردیاب خواب رو داریم. هر نوار عمودی رنگی نشون دهنده ی ساعت خواب فرد در اون روزه. رنگ ها هم معنی خاصی ندارن.
این ایده ی خوبیه که ردیاب خوابمون رو با ردیابهای دیگه ای ترکیب کنیم. اینطوری میتونیم تاثیر میزان خوابمون رو بر جنبه هیا دیگه ی زندگی (مثلا حال و هوامون) بسنجیم.
۱۰- ردیاب خواب سیاه و سفید با طراحی
این یکی هم طراحی مشابه مورد ۶ داره. ساعتها رو نوشته و هر ساعتی که خوابیده بوده رو هایلایت کرده. به نظر من طراحی های ستون سمت راستی این ردیاب خیلی قشنگ بود و هر کسی هم می تونه انجامشون بده. اگه دوست دارید کنار ردیاب خوابتون نقاشی هم بکشید، میتونه الهام بخش باشه ?
۱۱- ردیاب خواب با ثبت کیفیت
در این ردیاب به کیفیت خواب هم توجه شده. یعنی چی؟ یعنی هر نوار افقی علاوه بر ساعت خواب و بیداری، داره کیفیت خواب رو هم نشون میده. مثلا رنگ صورتی نشون دهنده ی خوب خوابیدن یا رنگ زرد نشون دهنده ی بد خوابیدنه. این رنگ ها در قسمت بالای صفحه نوشته شدن. به نظرم برای کسانی که اختلال جدی خواب دارن، این صفحه میتونه ایده ی خوبی باشه.
۱۲- ردیاب خواب گرد
یک نمودار گرد برای ثبت ساعت خواب که کشیدنش سخته ولی پر شدنش قشنگ . جذابه. هر قسمت از این دایره نشون دهنده ی یک روزه. میزان پر شدن هر قسمت با رنگ صورتی هم تعداد ساعات خواب اون روز رو نشون میده.
۱۳- ردیاب خواب نموداری گرد
یک نمودار گرد دیگه! این نمودار هم مثل مورد شماره ۱۱ میمونه اما مینیمال تر محسوب میشه. اینجا به جای رنگ کردن، میزان ساعت خواب هر روز رو با یک نقطه ی توپر نشون میدیم. هر نقطه رو هم با یک خط صاف به نقطه های قبل و بعدش وصل میکنیم و اینطوری یک نمودار گرد به دست بیاد. همچین نموداری برای بررسی پریشانی خواب و اینکه چقدر ساعت خوابمون پایداره به شدت مفیده.